Sluiting basisscholen

15 december 2020

Basisscholen zijn fysiek gesloten vanaf woensdag 16 december 2020. Zij geven tot 17 januari 2021 les op afstand om zo het aantal contacten te beperken.

Deze boodschap kregen we gisterenavond van minister president Rutte. Vandaag zijn alle scholen van Prodas dan ook gestart met het samenstellen van onderwijsaanbod op afstand. Onze leerkrachten hebben zich al vanaf maart enorm ingespannen om het onderwijs draaiend te houden in deze coronacrisis. Iedereen is toe aan vakantie. We willen voorkomen dat de leerkrachten een groot deel van de vakantie moeten werken om na de vakantie digitaal van start te kunnen gaan. Daarom hebben we binnen de stichting afgesproken dat kinderen tot aan de vakantie werken aan thuiswerkopdrachten. Na de vakantie start dan het onderwijs op afstand zoals dat op jullie school met jullie MR is overeengekomen. Van de eigen school ontvangen jullie informatie over de wijze waarop de kinderen tot aan de kerstvakantie en daarna onderwijs krijgen.

Binnen onze stichting is, net zoals tijdens de eerste lockdown periode, noodopvang beschikbaar voor kinderen van ouders in een vitaal beroep en voor kwetsbare kinderen. Er geldt wel het dringende verzoek aan ouders om alleen gebruik te maken van de opvang als zij een cruciaal beroep uitoefenen of als kinderen in een kwetsbare positie zitten. Indien dit jullie of jullie kinderen betreft, neem dan contact op met de directeur van je school om de situatie en de mogelijkheden te bespreken. Kijk voor meer informatie over de maatregelen die nu genomen zijn op de website van het ministerie.

We sluiten 2020 niet af op de manier die we graag zouden willen. We hadden elkaar én onszelf een ‘normale’ kerstvakantie gegund. We hadden de kinderen een leuke kerstviering gegund binnen de coronamaatregelen. Helaas maakt het virus het ons niet mogelijk. We hopen dat jullie desondanks een fijne vakantie hebben. Neem voldoende rust, ruimte en tijd om samen met je dierbaren de feestdagen te vieren. Wij danken alle medewerkers van Stichting Prodas voor hun enorme inzet in 2020 en wij danken alle ouders en kinderen voor hun aanpassingsvermogen en begrip. Op een goed nieuw jaar!

Terug naar overzicht